Raw carrot cake
Raw Carrot Cake
Regelmatig maak ik wortelsap in de juicer, van de pulp maak ik dan vaak deze raw carrot cake.
Een van de gezondheidsvoordelen van wortels is dat deze goede voedingsstoffen bevatten zoals
vitamine C en mineralen. Wortels krijgen hun karakteristieke oranje kleur door bètacaroteen, een
antioxidant welke door je lichaam weer wordt omgezet in vitamine A.
Ingrediënten raw carrot cake
- 125 gr wortel pulp of geraspte wortel
- 30 gr rozijnen
- 3 Medjoul dadels
- Rasp van 1/2 biologische citroen
- 1/2 el kaneel
- 75 gr geraspte kokos
Bereidingswijze raw wortel cake
- Bekleed een bakblik of schaal met plastic folie.
- Doe alle ingrediënten in een food blender en mix tot ze goed zijn gecombineerd.
- Plaats de mix in het bakblik en druk het stevig aan (bv met een lepel).
- Zet het een uurtje in de ijskast voor dat je de cake aansnijd.
Cashew cream topping
De cake is ook erg lekker met een cashew cream topping.
Recept voor een snelle cashew cream zonder de noten te weken.
Ingrediënten cashew cream
- 100 gr cashewnotenpasta
- 2 el ahorn siroop
1/4 tl vanille essence of vanille
Bereidingswijze cashew cream
Blend alle ingrediënten en klaar is je cashew cream. Vindt je de cream te dik voeg dan naar smaak een beetje gefilterd water toe.