Omelet postelein & oesterzwam
Omelet Postelein & Oesterzwam
Deze omelet past perfect bij een verantwoorde lunch. Eieren en oesterzwammen bevatten
veel eiwitten. De oesterzwam is tevens ook rijk aan vezels wat maakt dat deze combinatie
zeer voedzaam is. Een lekkere lunch om mee te nemen naar het werk.
Ingrediënten 2 personen
- 4 eieren
- 2 el halfvolle melk
- 150 gram oesterzwammen
- 50 gram postelein
- olie om in te bakken
Bereidingswijze
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen in een paar minuten zacht.
- Was ondertussen de postelein en knip het harde uiteinde van de steeltjes.
- Klop de eieren los met de melk en schenk het eiermengsel bij de oesterzwammen. Bak de omelet in 8-10 minuten gaar.
- Strooi de postelein er er over vlak voordat je het serveert
- Voeg naar smaak zout en peper toe
Serveer de omelet eventueel met wat geroosterd volkoren brood