Speltpasta taartje met groente

Volkoren en spelt pasta is rijk aan koolhydraten. Het bevat vezels, eiwitten, B-vitamines
en mineralen. Volkoren of spelt pasta bevat veel meer vezels dan gewone pasta omdat het
gemaakt is van de hele (vermalen) graankorrel. Reden genoeg om er een lekker taartje van
te maken.
Ingrediënten 2 personen
250 gr volkoren of spelt pasta gekookt (=100 gram rauw)
400 gr diepvries spinazie
1 teentje knoflook
1 ui in kleine stukjes
1 ei
50 ml melk
1 el kokosolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
1.Kook de pasta beetgaar in ruim water
2. Verwarm de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook in ca. 5 minuten zacht.
Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken. Haal dan
van het vuur.
3. Kluts het ei en voeg de melk toe, roer dit nog even goed door
4. Giet de pasta af en vermeng met het spinaziemengsel.
Vervolgens doe je de spinazie, ui en knoflook samen in een ovenschaal
5. Roer het ei er doorheen en zet voor 30 minuten in de oven
6. Voeg naar smaak herbamare, zout en peper toe
Snelle Quinoa Salada met zaden Deze makkelijk te maken salade kun je zowel koud als warm eten en je kunt de quinoa salade uiteraard ook nog naar wens op toppen met groenten en eventueel tofu Quinoa zaadjes zijn een goed alternatief voor granen zoals rijst of pasta. Quinoa is van nature glutenvrij en bevat essentiële […]