Kruiden
Kruiden geven kleur en smaak aan je eten, ze hebben echter ook vele gezondheidsvoordelen. Kruiden bevatten vaak grote hoeveelheden
geconcentreerde antioxidanten en ze hebben ontstekingsremmende
eigenschappen. Kruiden zijn ook heel geschikt om zout te vervangen.
Te veel zout eten is niet goed voor je lichaam omdat dit een hoge
bloeddruk kan veroorzaken. Ondanks dat de meeste verse kruiden het
gehele jaar door te verkrijgen zijn hebben ze ook een optimaal seizoen.
Seizoenskruiden Winter
Laurier, Orgegano, Peterselie, Rozemarijn, Salie, Tijm, Winterdragon
Seizoenskruiden Lente
Bieslook, Franse dragon, Citroenmelisse, Munt, Oregano, Peterselie,
Roomse kervel, Salie, Selderie/Selderij
Seizoenskruiden Zomer
Basilicum, Koriander, Dille, Venkel, Knoflook, Munt, Rucola, Bonenkruid,
Marjolein, Citroenmelisse, Dragon, Lavendel, Tijm, Selderie/Selderij
Seizoenskruiden Herfst
Bonenkruid, Oregano, Goedsbloem, Rozemarijn, Salie, Tijm, Selderie/Selderij

Tip
Verse kruiden kun je in de koelkast een paar dagen bewaren. Je kunt ze het beste in een stukje vochtig keukenpapier of een vochtige theedoek te doen.