Kruiden

Kruiden geven kleur en smaak aan je eten,  ze hebben echter ook vele gezondheidsvoordelen. Kruiden bevatten vaak grote hoeveelheden
geconcentreerde antioxidanten en ze hebben ontstekingsremmende
eigenschappen. Kruiden zijn ook heel geschikt om zout te vervangen.
Te veel zout eten is niet goed voor je lichaam omdat dit een hoge
bloeddruk kan veroorzaken.
Ondanks dat de meeste verse kruiden het
gehele jaar door te verkrijgen zijn hebben ze ook een optimaal seizoen. 

Seizoenskruiden Winter

Laurier, Orgegano, Peterselie, Rozemarijn, Salie, Tijm, Winterdragon

Seizoenskruiden Lente

Bieslook, Franse dragon, Citroenmelisse, Munt, Oregano, Peterselie,
Roomse kervel, Salie, Selderie/Selderij

Seizoenskruiden Zomer

Basilicum, Koriander, Dille, Venkel, Knoflook, Munt, Rucola, Bonenkruid,
Marjolein, Citroenmelisse, Dragon, Lavendel, Tijm, Selderie/Selderij

Seizoenskruiden Herfst

Bonenkruid, Oregano, Goedsbloem, Rozemarijn, Salie, Tijm,  Selderie/Selderij

Kruidenkalender-570x342

Tip

Verse kruiden kun je in de koelkast een paar dagen bewaren. Je kunt ze het beste in een stukje vochtig keukenpapier of een vochtige theedoek te doen.