MAALTIJDPLANNER

Een weekmenu plannen

Een maaltijdplanner is een handige tool om je te helpen bij het plannen.
Ik vind het zelf heel fijn en leuk om te doen en maak dan ook regelmatig
een weekmenu. Het maken van je boodschappenlijstje wordt een stuk
makkelijker en je kunt ook alvast je maaltijden preppen. Ik kijk altijd eerst
wat er nog in de koelkast en voorraadkast staat en pas daar de maaltijden
op aan. De producten die er nog missen zet ik op het boodschappenlijstje.

Minder vaak naar de supermarkt

Wanneer je van tevoren al bedenkt wat je deze week gaat eten, kun je heel
gericht boodschappen doen. Maak voordat je boodschappen gaat doen een
complete boodschappenlijst, inclusief je tussendoortjes en probeer je eraan
te houden. Zo voorkom je impuls aankopen en het zorgt er ook voor dat je
niet teveel ongezonde dingen koopt. Hoe minder ongezonde producten je
in huis hebt, hoe minder je ervan kunt eten.

Gezonder eten door een gevarieerder menu

Wanneer je niet meer per dag maar per week kijkt naar wat je gaat eten
is het makkelijker om een gevarieerder menu samenstellen. Doordat je
precies weet wat je gaat eten en alles hiervoor al in huis hebt, kom je minder
snel in de verleiding om een maaltijd te laten bezorgen of een kant en klaar
maaltijd in de magnetron op te warmen.

Je bespaart tijd

Door een weekmenu te plannen, kun je de gerechten beter voorbereiden, je
kunt je boodschappen voor de hele week doen en het geeft je de mogelijkheid
om je maaltijden preppen. Zijn bijvoorbeeld woensdag en donderdag drukke
dagen dan pas je hier je maaltijd op aan. Als je het een beetje handig aanpakt,
kook je direct voor meerdere dagen tegelijk.

Je bespaart geld

Met het plannen van een weekmenu en door jezelf aan de boodschappenlijst
te houden koop je geen overbodige boodschappen. Je weet van te voren wat
je deze week gaat eten en daarom kun je van de restjes weer een hele
nieuwe maaltijd creëeren. Omdat je minder restjes over houdt hoef je minder
eten weg te gooien omdat het over de houdbaarheidsdatum is dus bespaar je.

Je verspilt minder eten

Als je precies weet wat er  iedere dag op het menu staat kun je bij het plannen
van je weekmenu meteen kijken naar de producten die je overhoudt per maaltijd.
Deze kun je meteen weer gebruiken voor een ander gerecht in je weekmenu.
Maak je iets met pasta dan plan je het restje voor de lunch voor de volgende dag.
Zo verspil je minder eten.

Vijf redenen om een weekmenu te plannen

Een gratis download voor jouw

PDF
Download

Heb je een vraag? Stuur me een berichtje