Raw carrot cake

Raw Carrot Cake

Recept raw carrotcake

Regelmatig maak ik een vers sapje in de juicer, hiermee krijg je uiteraard veel voedingsstoffen
binnen. De droge pulp gebruiken ik dan weer in diverse baksels zoals muffins of deze carrot cake.

Een van de gezondheidsvoordelen van wortels is dat deze goede voedingsstoffen bevatten zoals
vitamine C en mineralen. Wortels krijgen hun karakteristieke oranje kleur door bètacaroteen, een
antioxidant welke door je lichaam weer wordt omgezet in vitamine A.

Ingrediënten voor de carrot cake

125 gr wortel pulp of geraspte wortel
30 gr rozijnen
3 Medjoul dadels
Rasp van 1/2 biologische sinaasappelschil
1/2  el kaneel
75 gr geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakblik of schaal met plastic folie
  2. Doe alle ingrediënten in een foodblender en mix tot ze goed zijn gecombineerd
  3. Plaats de mix in het bakblik en druk het stevig aan (bv met een lepel)
  4. Zet het een uurtje in de ijskast voor dat je de cake aansnijdt
Deze raw cake is ook heel lekker met een cashew cream.
Recept voor een snelle cashew cream zonder de noten te weken
 
100 gr cashewnotenpasta
2 el ahorn siroop
1/4 tl vanille essence of vanille
Je hoeft de ingrediënten alleen te blenden en klaar is je cashewcream.
Vindt je de cream nog iets te dik voeg dan een beetje gefilterd water toe.