Havermout taartje met wortel

Havermout uit de oven

Havermout uit de oven met banaan, wortel en walnoten. Daar kom je de de ochtend goed mee
door en ook heel lekker als tussendoortje.

Ingrediënten 2 personen

80 gr havermout
100 gr geraspte wortel
1 kleine banaan
30 gr walnoten
1 el rozijnen
1 ei
1/2 tl kaneel
1 el melk (of amandelmelk)

Benodigdheden
Ovenschaaltje, staafmixer of blender

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden

1. Doe de havermout, banaan, melk, kaneel en het ei in
de blender en mix dit even kort.

2. Voeg vervolgens de geraspte wortel en rozijnen toe.
Deze roer je er met een lepel er rustig doorheen.

3. Als het goed is gemengd doe dan de mix in het ovenschaaltje

3. Hak de nootjes fijn (kan ook in de blender of met een staafmixer)
en verdeel deze over de havermout/wortel mix. Druk de nootjes
een beetje aan met een lepel.

4. Zet het geheel voor 25 a 30 minuten in de oven en klaar is je ontbijtje.
Enjoy.

Tip: je kunt natuurlijk altijd iets meer maken zodat je er meerdere
dagen van kunt eten of je kunt het ook invriezen. Zelf snijd ik het voor
het invriezen in plakken en verpak dit per plak in folie.
Handig om mee te nemen als snack.