Snelle Quinoa Salada met zaden

Deze makkelijk te maken salade kun je zowel koud als warm eten en je kunt de quinoa salade
uiteraard ook nog naar wens op toppen met groenten en eventueel tofu
Quinoa zaadjes zijn een goed alternatief voor granen zoals rijst of pasta. Quinoa is van nature
glutenvrij en bevat essentiële aminozuren, waardoor het een volwaardige eiwitbron is. Daarnaast
bevat quinoa vezels, diverse vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en koper. De pitten
en walnoten zijn goed voor wat extra vitamine B en E en de mineralen kalium, fosfor, koper, selenium,
ijzer, zink en magnesium. Peterselie is een goede bron van onder andere vitamine A, vitamine C, ijzer
en foliumzuur.
Ingrediënten 2 personen
150 gr Quinoa
1 el pompoenpitten
1 el zonnebloempitten
1 el olijfolie
Handje gehakte walnoten
Platte peterselie naar smaak
Bereidingswijze
- Giet de quinoa in de hete bouillon of water en kook deze
in 10 tot 15 minuten gaar - Mix de olijfolie, zaden en noten er doorheen
- Bestrooi met de peterselie
Tip: Maak wat extra zodat je de volgende dag ook een een lekkere gezonde basis hebt voor je lunch.